Baptisten Gemeente de Fontein

Huwelijksweekend

15-17 maart 2019
Reacties van de deelnemers

Een terugblik op het huwelijks-weekend van  15 maart tot en met 16 maart. Vrijdag avond 19 uur tot zaterdagavond 22 uur en een afsluitende zondagmorgen dienst, aansluitend  op het thema. We waren met 12 echtparen van jong tot oud maar merendeels jong en pas getrouwd. Nico en ik hadden zo onze twijfels om mee te doen, we zijn inmiddels 40 jaar getrouwd, en ook al tijdens onze huwelijks periode enkele moeilijke tijden meegemaakt, waarvoor we hulp hadden gekregen met succes, dus dachten we ” voor ons is dit niet meer nodig.”

Maar het was een “verfrissend “weekend voor ons, we hebben ervan genoten, en toch zeker weer veel geleerd hoe je met elkaar om mag gaan, vooral blijven communiceren met elkaar, niet te lang wachten om het met elkaar bespreekbaar te maken, vooral ook de kleine irritaties kunnen zo blijven hangen. ( er waren natuurlijk nog veel meer items) maar met communiceren hebben wij ( ik ) altijd moeite.

Dan zul je misschien als lezer zeggen : “dat weet ik allemaal al wel”. De cursus werd gegeven door : Hans en Jeanette en Ronald en Jetty.  Van “Ruimte voor je relatie”; “investeren in een leven lang samen”. Deze echtparen waren ongeveer elk  25 jaar getrouwd, en hadden in hun huwelijk net als in ieder huwelijk ook al het een en ander meegemaakt.
Ze waren stuk voor stuk professioneel maar vooral transparant, Het zijn mensen van deze tijd met voorbeelden die niet “zoetsappig” waren  en de  Powerpoints waar  je hartelijk om kon lachen.

Het seminar had als basis het Woord van God, maar je werd zeker niet met teksten uit de Bijbel om je  “oren geslagen “,  alles was praktisch, en toepasbaar.
Wat ook  heel leuk en verrassend was,  we werden door enkele gemeenteleden zo ontzettend verwend.

Alle lokalen waren gezellig en feestelijk gemaakt, er was heerlijk eten en drinken en  fruit koffie en thee en lekkers en de catering mensen hadden er duidelijk plezier in om ons te verwennen. Er werd van elk echtpaar een leuke foto gemaakt als herinnering. Zaterdag morgen een uitgebreid ontbijt, een heerlijke lunch en als klap op de vuurpijl in de avond een diner voor twee.

Elk echtpaar had een prachtig tafeltje voor zich alleen, en we werden verwend met een heerlijk diner. Bijna iedereen had zich feestelijk aangekleed.
Tijdens dat diner was er de mogelijkheid om elkaar een liefdes brief voor te lezen. Daar was gelegenheid voor gegeven om deze te schrijven.  En je zag  dat bijna elk jong stelletje  dat had gedaan  en aan elkaar voorlazen  en er ontstonden aandoenlijke tafereeltjes.

Nico en ik hebben daar niet aan mee gedaan maar ook daarin werd je vrij gelaten. De sfeer was goed en bleef goed. De mensen die achter de schermen hebben gewerkt, nogmaals hartelijk dank, jullie zijn fantastisch.

Onze wens is dat er voor de echtparen die nu nieuwsgierig zijn geworden, nogmaals de gelegenheid komt om zo’n weekend eens mee te maken, het is echt de moeite waard. En dan gewoon doen hoor.

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.